Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bigadiç'te hayırseverlerin katkısıyla aşevi açıldı

Bigadiç

Bigadiç Çömlekçi Mahallesinde ikamet eden Beytullah, İbrahim ve Meliha Turan isimli üç kardeş, babaları İsmail Turan'dan kendilerine intikal eden gayrimenkulü, toplum hizmeti için kendi imkanları ile düzenleyerek aşevi haline getirdi.

Bigadiç Çömlekçi Mahallesinde ikamet eden Beytullah, İbrahim ve Meliha Turan isimli üç kardeş, babaları İsmail Turan’dan kendilerine intikal eden gayrimenkulü, toplum hizmeti için kendi imkanları ile düzenleyerek aşevi haline getirdi.
Daha sonra bu binayı ikinci katı ile birlikte yaklaşık 300 m²’lik bir alanı hayır faaliyetlerinin tertip edilebileceği bir mekan olarak hizmete sundu.
Aşevinin hizmete açılması için düzenlenen programa Çömlekçi Mahalle sakinleri ile birlikte Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve Bigadiç İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş katıldı.
Belediye Başkanı İsmail Avcu törende yaptığı konuşmada, atalarımızın yüce dinimizin vakıf prensiplerini hayata geçirmesinden örnekler vererek bütün dünyaya vakıf medeniyeti örnekliği ve öncülüğünü gösterdiğini, bu tarihi mirasın devamını ve gelecek nesillere aktarılması hususunda gerçekleştirilen hayır faaliyetlerinin son derece önemli olduğunu vurgulayıp bu konuda gayret gösteren hayır sahiplerine teşekkür etti. Daha sonra İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş’un yaptığı dua ile kurdele kesilerek aşevi binası hizmete girerken davetlilere yemek ikram edildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı